Wanneer

zo. 29 september    
13:00 - 14:30

Op zondag 29 september 2019 wordt de laatste rondleiding van dit seizoen gehouden. Half oktober sluit het complex voor bezoekers en wordt met behulp van vele vrijwilligers van de Tropische Kas het complex klaar gemaakt voor de winter. Alle kuipplanten  gaan naar binnen om de winter veilig door te komen. De oranjerieën en de ontvangstkas staan dan propvol planten. In de tropische kas bloeit en groeit alles gewoon door, ook in de winter.
Nu kan er echter nog worden genoten van de bloeiende planten buiten en de herfsttinten van de bomen op het complex en in de overtuin.

Tijdens deze rondleiding krijgen de deelnemers bijzonderheden te horen over de geschiedenis van de tropische kas en haar tropische en niet-tropische planten. Ook zijn er altijd wel een paar anekdotes te vertellen.
De borders staan nog steeds een beetje in bloei en de druiven in de lessenaarskas, gebouwd in 1869, zijn rijp. Liefhebbers mogen ze proeven!

De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. Het is een idyllisch plekje waar u de stilte kunt “horen” en genieten van de planten.

 

Locatie: Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag, 9244 CM
Deelname: € 5,00 per persoon, inclusief koffie/thee