U bent welkom met uw gezelschap voor een rondleiding door het historische kassencomplex van de Tropische Kas. De kassen zijn onderdeel van de Overtuin behorende bij het Lycklamahûs. Jonkheer Lycklama à Nijeholt liet zijn tuinmannen hier groenten en fruit kweken én tropische planten. Hij was bekend om zijn orchidee als relatiegeschenk.

De oudste kas is van 1869. Dit is een druivenkas volgens lessenaarsmodel. Het terrein van de Tropische Kas is fraai aangekleed met fleurige borders en een grote kuipplantencollectie.

Deze rondleiding is goed te combineren met een rondleiding door het Lycklamapark of een historische dorpsrondleiding. In de ontvangstkas heeft u de mogelijkheid om koffie of thee te drinken. Gedurende de winterperiode (oktober – april) wordt de ontvangstkas gebruikt als winterberging voor de kuipplanten.

Voor groepsbezoek met rondleiding kunt u een afspraak maken door contact met ons op te nemen via ons email-adres: contact@tropischekas.nl. Voor een groepsrondleiding vragen we een bijdrage van € 6,00 per persoon met een minimum van
€ 25,00.

Daarnaast plannen we maandelijks groepsrondleidingen, u hoeft zich hiervoor niet in te schrijven. De data vindt u tevens in onze AGENDA