Wanneer

zo. 04 juni    
14:00 - 15:30

De Tropische Kas te Beetsterzwaag organiseert een rondleiding door de parken van Beetsterzwaag waaronder de Lycklamatuinen. Deze tuinen liggen voor en achter het Lycklamahuis in Beetsterzwaag.

De tuinen zijn nu op z’n mooist. De vele bijzondere bomen zitten vol in het blad. Alle rododendrons  bloeien volop. Zo moet de familie Lycklama à Nijeholt het bedoeld hebben toen zij het park lieten aanleggen. Toentertijd was deze schoonheid slechts weggelegd voor familie en vrienden van de Lycklama’s. Nu kan iedereen ervan genieten. Tijdens de kuiertocht vertelt onze gids over alles wat de tuinen rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken en de tuin als geheel.

De rondleiding start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas en eindigt rond 15.30 uur. Deelname bedraagt: € 6,00, inclusief koffie/thee. Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze rondleiding.

Onderdeel van de Lycklamatuinen is het kassencomplex “De Tropische Kas”. Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze tuinenexcursie.

Locatie: Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80, 9244 CM Beetsterzwaag