Wanneer

zo. 01 mei    
14:00 - 15:30

Op zondag 1 mei 2022 organiseert de Tropische Kas te Beetsterzwaag een rondleiding met gids door het Lycklamapark achter het  Lycklamahûs en door de overtuin van het Lycklamahuis.  De rondleiding start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas en eindigt rond 15.30 uur. De deelnemers aan deze rondleiding maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur als cultuurhistorie. De kosten zijn
€ 6,00, inclusief koffie/thee. Elke eerste zondag van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze excursie.
Het kassencomplex “De Tropische Kas” maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd ook de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals bijvoorbeeld de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn, Moerascypres, Moerbei, tamme Kastanje en een geweldige Plataan. En er is een boomgaard met oude fruitrassen. Ook liggen hier en daar historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de Barones en de Notariskoepel. Verder vindt men in het park beeldende kunst en een vijverpartij completeert het park.

U kunt zich aanmelden via contact@tropischekas.nl of via 06-51432893