Wanneer

zo. 29 mei    
13:00 - 14:30

Op zondag 29 mei 2022 is er in het historische kassencomplex van de Tropische Kas te Beetsterzwaag een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie.

De Tropische Kas ligt in de overtuin van het Lycklamahûs, tegenover Hoofdstraat 80 in Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje met een weelderige verzameling tropische planten in de Tropische Kas, een Druivenkas uit 1869 (150 jaar oud!), prachtige borders, 2 oranjerieën, en een grote verzameling kuipplanten.

In de tijd dat de kas behoorde tot de bezittingen van de Lycklama’s werden in de Tropische Kas orchideeën gekweekt. Deze werden gebruikt om als relatiegeschenk aan vrienden te geven. Ook nu nog is er een verzameling prachtige orchideeën.

De rondleiding start om 13.00 uur en eindigt rond 14.30 uur. Tijdens deze rondleiding wordt onder anderen stil gestaan bij de geschiedenis van het complex, de vele bijzondere (tropische) planten, de citrusbomen, de hele oude kastanjeboom en haar geschiedenis, en kan de rust en stilte worden geproefd die van deze plek uitgaat.

Deelname: € 6,00 per persoon, inclusief koffie / thee.

U kunt zich aanmelden voor deze rondleiding via contact@tropischekas.nl 0f 06-51432893