Wanneer

zo. 27 augustus    
13:00 - 14:30

Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas bevindt zich in de overtuin van het Lycklamahuis, ooit het woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt.

Dit idyllisch plekje bestaat uit een tropische kas, 2 oranjerieën en een druivenkas, ook wel lessenaarskas genoemd. De druivenkas stamt uit 1869.

Er is een grote verzameling kuipplanten, o.a. Citrusbomen en de hand van Buddha. Ondanks de droge lente en een zeer natte julimaand zien de borders er mooi uit.

Op zondag 27 augustus 2023 wordt een rondleiding op het complex gegeven. Tijdens deze rondleiding vertelt een van onze rondleiders onder anderen over de geschiedenis van het complex en geeft ze informatie over de verschillende planten in de tropische kas.

Na afloop van de rondleiding is er koffie of thee met een plak koek.  U kunt nog rustig rondstruinen of gaan zitten op een van de vele bankjes die verspreid staan over het complex, onder de appelboom, bij de sinaasappelboompjes, achter of voor een van de vele beukenhagen of bewonder de enorme, oude kastanjeboom waarover ook iets is te horen.

 

U kunt zich aanmelden via contact@tropischekas.nl

Kosten € 6,00 incl. koffie/thee