Wanneer

vr. 21 juni    
15:30 - 23:00

Buitenconcerten in Tropische Kas op 21 juni

De Tropische Kas is vrijdagmiddag 21 juni alleen open voor concertbezoekers!

Dit jaar vieren wij dat 20 jaar geleden de Tropische Kas na een enorme opknapbeurt met onder andere hulp van de gemeente Opsterland, de Van Teyensfundatie en met veel hulp van vrijwilligers open is gegaan voor publiek.

Ter gelegenheid hiervan geeft Het Linnaeus Trio twee bijzondere theaterconcerten in de Tropische Kas in Beetsterzwaag:

Om 16:00 uur Entomophonia! Het Grote verhaal van de Kleine Beestjes

Om 21:15 uur Concert voor de Nacht

Beide concerten duren ongeveer 5 kwartier. Inloop met koffie/thee (bij de prijs inbegrepen) vanaf een half uur voor aanvang van het concert.

Het Linnaeus Trio bestaat uit Jennifer van der Hart – sopraan, Ellen Zijm – accordeon en Kees van der Harst – klarinetten, 3 klassiek geschoolde musici met een avontuurlijke muzieksmaak die met veel passie en plezier hun verhalen vertellen. Het trio musiceert het liefste buiten, spelen voorstellingen over en in de natuur. Met acrobatische toeren van stem en instrumenten toveren ze een regenboog aan klanken tevoorschijn.

Zie hieronder voor meer informatie over beide programma’s.

Vriendenprijs: € 10,00 – alléén voor leden van de Vereniging Vrienden van de Tropische Kas.
Aanmelden kan door het bedrag over te maken op NL38 RABO 0389 0746 16 t.n.v. Ver. Vrienden v.d. Tropische Kas onder vermelding van uw naam, lidmaatschapsnummer en het concert (middag of avond). Maximaal 2 kaartjes per lid.

Prijs voor niet leden: € 15,00
kaartjes kopen – middagconcert
kaartjes kopen – avondconcert

 

PROGRAMMATOELICHTING

Entomophonia! Het Grote Verhaal van de Kleine Beestjes is een prikkelend theaterconcert over insecten die muzikaal in het zonnetje worden gezet. Zoemende bijen, brommende vliegen, prachtige klassieke muziek, chansons en veel vrolijke liedjes; het komt allemaal voorbij in deze speelse buitenvoorstelling.

Duik samen met Het Linnaeus Trio in de wondere klankwereld van de insecten, met composities van o.a. C.P.E Bach, Robert Schumann, Bela Bartók, Edvard Grieg en Sergej Prokovjev. In deze muziek klinken geliefde insecten als de vlinder en de bij, maar juist ook minder populaire insecten als luis, vlo, bromvlieg en mug.

Entomophonia! is een buitengewoon veelzijdig concert met een vleugje theater dankzij de regie van Menno de Vroon en kostuums van Susanne Hurenkamp; een voorstelling die voor volwassenen en jeugd een boeiende belevenis is.

 

Concert voor de Nacht: Ga mee de donkere nacht in. Licht uit, spot aan op de dieren van de nacht, op nachtmerries en dromen. Luister naar de jagende kat, de zeemeermin die de maan om hulp vroeg en een koor van huilende fonteinen in het licht van duizenden sterren.

Concert voor de Nacht heeft het meest spectaculaire lichtplan denkbaar: de zonsondergang. Terwijl het concert zich ontvouwt, valt de duisternis in. Onze ogen passen zich aan en de andere zintuigen scherpen zich. Geuren, temperatuur en geluiden veranderen, muziek en omgeving vallen samen.

Met Concert voor de Nacht viert Het Linnaeus Trio de duisternis. Er klinkt een combinatie van klassieke muziek, luisterliedjes en volksmuziek, met muziekstukken van o.a. Hildegard von Bingen, Clara en Robert Schumann, Antonín Dvořák en Dolf de Kinkelder en teksten van onder meer Goethe, Annie M.G. Schmidt en Vasalis. Speciaal voor Concert van de Nacht schreef Florian Magnus Maier het mystieke en etherische Epitaph. De magie van de nacht komt tot leven door prachtige muziek, een snufje theater in regie van Menno Vroon en kostuums van de Arnhemse modeontwerpster Mirte Engelhard.

Nb: We raden aan warme kleding en/of een dekentje mee te nemen voor als de avond valt.

 

Een voorproefje? Het Linnaeus Trio heeft een aantal stukken opgenomen: https://www.youtube.com/@linnaeustrio2458/videos

Voor meer info, en de volledige speellijst, kijk op: www.linnaeustrio.nl

Contact: info@linnaeustrio.nl