Datum/Tijd
zo. 25 augustus
13:00 - 14:30 uur


Het historisch kassencomplex van de Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs, ooit het woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt.

Dit idyllisch plekje bestaat uit een tropische kas, 2 oranjerieën en een druivenkas, ook wel lessenaarskas genoemd. De druivenkas is gebouwd in 1869. De Tropische Kas  bestaat dit jaar dus 150 jaar.

Er is een grote verzameling kuipplanten, o.a. citrusbomen en de  hand van Buddha. Ondanks de droge zomer met een aantal extreem hete dagen zien de borders er nog mooi uit.

Op zondag 25 augustus 2019  is er in de Tropische Kas een rondleiding voor liefhebbers van bijzondere planten en historie. Tijdens deze rondleiding krijgen de deelnemers van een enthousiaste gids verhalen te horen over de geschiedenis van het complex en uitleg over de verschillende planten in de tropische kas. Na afloop van de rondleiding serveert een gastvrouw koffie of thee met koek. U kunt nog rustig rond kuieren of gaan zitten op een van de vele bankjes die verspreid staan over het complex, onder de appelbomen, bij de sinaasappelboompjes, achter of voor een van de vele beukenhagen of bewonder de enorme, oude kastanjeboom waarover ook iets is te horen.

 

Datum: zondag 25 augustus 2019
Locatie: Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80, Beetsterzwaag, 9244 CM
Deelname: € 5,00 per persoon, inclusief koffie/thee