Datum/Tijd
zo. 30 juni
13:00 - 14:30 uur


Op zondag 30 juni 2019 geven de Vrienden van de Tropische Kas in Beetsterzwaag een rondleiding over hun historische kassencomplex. De rondleiding start om 13.00 uur en de deelnamekosten zijn €5,– per persoon. U kunt mee om te genieten van bijzondere planten, historische kassen en van de anekdotes en de historische achtergronden die de rondleider u vertelt.
De Tropische Kas ligt achter in de overtuin van het Lycklamahûs in het hartje van Beetsterzwaag. Het is een idyllisch plekje met een weelderige verzameling tropische planten; een Druivenkas uit 1869; prachtige borders (paars-wit en rood–geel); een monumentale kastanje en een grote verzameling kuipplanten met o.a. vele citrusplanten, waaronder de hand van Boeddha en sinaasappelbomen van ruim 80 jaar oud. In de Tropische Kas staat altijd iets bijzonders te bloeien. Tuinmannen in dienst van de adel kweekten hier in het verleden exotische bloemen en vruchten. Nu is het de vereniging Vrienden van de Tropische Kas die alles laat bloeien en groeien. Iedere dinsdagmiddag is er een groep van vrijwilligers aan het werk op het complex. Ook op andere dagen zijn er altijd wel een paar vrijwilligers van de groengroep aanwezig die de planten verzorgen en water geven.
Het kassencomplex is rolstoelvriendelijk en maakt deel uit van de historische buitenplaats van de familie Lycklama à Nijeholt.