Datum/Tijd
zo. 07 juli
14:00 - 15:30 uur


Parkenrondleiding Beetsterzwaag

Op zondag 7 juli 2019 organiseert de Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) een wandeling door de parken, o.a. de Lycklamatuinen, van Beetsterzwaag. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de Tropische Kas. De deelnemers aan deze rondleiding maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie/thee. Op alle eerste zondagen van de maand t/m oktober organiseert de Tropische Kas deze excursie.

Het kassencomplex “De Tropische Kas” maakt van oudsher deel uit van de tuinen van het Lycklamahûs. De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van dit voormalig adellijk woonhuis van de familie Lycklama à Nijeholt. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Dit alles is nu een openbaar park vol met speciale bomen, zoals bijvoorbeeld de Mammoetboom (Sequoia), Bonte esdoorn Moerascypres, een boomgaard met oude fruitrassen, Moerbei en een geweldige Plataan. Het park is eveneens gevuld met historische herinneringen, zoals het graf van de hondjes van de jonkvrouw en de Notariskoepel. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de in het park staande en liggende beeldende kunst en gedichten. Een vijverpartij completeert het park. Onder leiding van een enthusiaste gids ontmoeten de deelnemers aan deze wandeling nog veel meer verrassende bomen en historische herinneringen aan het adellijke Beetsterzwaag.

Datum: zondag 7 juli 2019
Tijdstip: 14.00-15.30 uur
Locatie: Tropische Kas, tegenover hoofdstraat 80, 9244 CM Beetsterzwaag

Informatie:
Fetje Wilpstra
E: contact@tropischekas.nl
I: www.tropischekas.nl
M: 06-51432893