Historisch kassencomplex te Beetsterzwaag

Nieuws

7 maart 2016

AXOLOTLS

Al enige jaren wonen er axolotls in de Tropische Kas. Je kunt ze vinden in het regenwaterbassin onder de plantentafels. De axolotl (ambystoma mexicanum) is een bijzondere salamander: hij wordt volwassen, maar blijft zijn leven lang uiterlijk in het larvenstadium. Hij heeft dan ook een apart uiterlijk met zijn grote uitwendige kieuwen. Hij leeft altijd in het water.

Een axolotl heeft een brede, afgeplatte kop met kleine oogjes. Net achter de kopt zitten drie paar uitwendige kieuwen. Axolotls hebben vier korte, zwakke pootjes zonder zwemvliezen. Ze hebben een compact lichaam en een vinachtige staart.

Een volwassen axolotl kan 30 centimeter worden. De gevoelige huid heeft een fluweelachtige structuur. In het wild leeft een axolotl tien tot twaalf jaar, in gevangenschap kunnen ze ongeveer 25 jaar oud worden.

Het regenwaterbassin is afgedekt met betongaas, om te voorkomen dat kinderen in het water kunnen vallen. Ben je benieuwd naar hoe de axolotls er in het echt uit zien, breng dan een bezoekje aan de Tropische Kas.

 

« terug naar nieuwsoverzicht