Historisch kassencomplex te Beetsterzwaag

Nieuws

2 maart 2016

WINTER RONDLEIDINGEN

Ook deze winter is het weer mogelijk voor kleine groepen van maximaal 10 personen om een rondleiding af te spreken tijdens het winterseizoen. Bel daarvoor 0649972250.

Het buitenterrein van de Tropische Kas ziet er momenteel koud en kaal uit, maar binnen in de kassen gaat het plantenfeest door! Eerder was het niet mogelijk om de planten in de tropische kas of oranjerie te bezoeken tijdens de winterperiode. Alle planten stonden hutjemutje naast elkaar te wachten op warmere tijden.

Deze winter heeft de Tropische Kas voor het eerst de beschikking over een tweede oranjerie. De kuipplanten zijn nu zo opgesteld dat men er langs kan wandelen.In de tropische kas zijn altijd tropische temperaturen, daar bloeien en groeiende planten het hele jaar.

Met toelichting en historische anekdotes van een deskundige gids erbij is het zeker de moeite waard om ook deze winter het historisch erfgoed met een bijzondere plantenverzameling te bezoeken. Na afloop is er gelegenheid om in het oude keukentje van de tropische kas bij een kop thee of koffie na te praten.

Zie ook www.tropischekas.nl

 

« terug naar nieuwsoverzicht