Historisch kassencomplex te Beetsterzwaag

Appeldag

Met de jaarlijkse Appeldag op zaterdag 7 oktober 2017 sluit de Tropische Kas te Beetsterzwaag het seizoen 2017 feestelijk af. U en uw kinderen zijn tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom om deze traditionele Herfstfair te komen bezoeken.

De appeltaartploeg staat garant voor een vers stuk appeltaart bij uw kopje koffie, thee of limonade. Dat zal zeker smaken na het genieten van de vele activiteiten; verhakselen en tot sap persen van appels en peren, een bezoek aan het streekmarktje met stands van regionale bedrijven en het bezichtigen van een breed assortiment aan appel- en peerrassen.

Er zijn kinderactiviteiten en u kunt met een gids een wandeling maken door de boomgaard met historische fruitrassen. Prijkt er toevallig nog een ’naamloze’ appelboom in uw tuin? Neem dan drie appels of peren mee – leden van de Noordelijke Pomologische Vereniging staan te popelen om te proberen deze alsnog te voorzien van een naam.

De toegang is gratis. Het kassencomplex ligt achterin de Overtuin van het Lycklamahuis, tegenover Hoofdstraat 80. Zie ook: www.tropischekas.nl

De Appeldag trekt elk jaar een paar honderd bezoekers die komen genieten van dit unieke oogstfeest. En dit alles in de sfeervolle omgeving van het anderhalve eeuw oude kassencomplex, waar de borders er nog steeds fraai bij liggen en waar nog vele kuipplanten volop buiten staan te bloeien. Ook zij laten zich graag nog een keertje bewonderen, voordat de koude toeslaat en alle kuipplanten de Oranjerie in moeten om de vorst heelhuids te overleven. Dus geniet er nu nog even van! Appeldag 2016!


datum: 7 oktober 2017
Locatie: Tropische kas
tijd: 10.00 - 16.00 uur
Toegang: gratis